Kuten vanhanajan merenkävijät tietävät, matkalla tehdyt erityishavainnot, kuten havaitut öljyvahingot, haaksirikot, väylätukokset, loistojen toimintavirheet tai rikkoutuneet merimerkit tulee kirjata lokikirjaan. Entisaikojen purjelaivojen lokikirjat ovat historiallisia keräilyharvinaisuuksia;  niistä voi lukea silloista ajankuvaa ja aistia vanhojen aikojen merenkäynnin haasteet ja hienoudet. Kellastuneista musteen ja suolaveden sävyttämistä niteistä on nykyajan laivoissa vain muisto jäljellä, mutta “loki” elää edelleen.

2000-luvun vaihteessa syntynyt termi “blogi” syntyi sanoista web-log, jonka voisi vapaasti kääntää vaikkapa verkkopäiväkirjaksi tai -lokiksi. Suomen kieleenkin sana kääntyy jo verbiksi “blogata”. Sanan uutuusarvoa korostaa se, että vielä ei vallitse yksimielisyyttä siitä, onko blogia bloggaava henkilö “blogisti”, “bloggari” vai “bloggaaja”.

Hienoa, että kielemme kehittyy edelleen ja jäämme odottamaan mahdollisia oikeinkirjoitusohjeita kielitoimistolta. Pääasia lienee kuitenkin se, että luet nyt Nevaksen uutta blogia, jota voit vapaasti fennofiilinä tituleerata Nevaksen verkkopäiväkirjaksikin.

Syyt printtimediasta, eli Nevas-lehdestä, luopumiseen ovat ilmeiset: kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti ei missään olosuhteissa pysty olemaan enää nykymaailmassa ajantasainen ja mielenkiintoinen. Blogin idea on tuoda Nevaksen uutiset ja tapahtumat lähemmäksi Sinua: paremmin, nopeammin ja kustannustehokkaammin. Tulemme käsittelemään blogissamme asioita Nevaksesta ja golfista: matkakertomuksia, vinkkejä, kuulumisia, tulevaisuuden visioita ja paljon muuta. Blogia voi elävöittää vaikka kuvalla, esimerkiksi näin:

Blogisamuli

Kuka blogia sitten kirjoittaa? No Sinä tietysti!

Tässä tiivistyy koko blogi-filosofian hienous, me luomme sisällön yhdessä. Tämä on golfyhteisömme oma päiväkirja ja olet sydämellisesti tervetullut bloggailemaan golfista, Nevaksesta ja elämästä golfin ympärillä. Aiheiden valinnassa ainoa toivomus on ajankohtaisuus ja linkki golfin maailmaan. Lisäksi lievä epäkaupallisuus on toivottavaa.

Klubimme on aina saanut kiitosta hyvästä yhteishengestä ja fiiliksestä. Kiitos siitä kuuluu teille, hyvät jäsenet ja osakkaat. Tehdään uudesta blogistamme tämän Nevas-hengen ruumiillistuma ja annetaan hyvien tarinoiden kertomiselle sille kuuluva paikka. Itse haluaisin ainakin lukea blogeja Nevaksen eläimistä, hyvistä golfmatkakohteista ja vaikkapa sienireseptejä Nevaksen metsän antimista.

Tule siis mukaan bloggaamaan! Parhaita kirjoituksia tutkitaan varmasti tulevaisuudessa yhtä intensiivisesti kuin Vasco da Gaman lokeja muutaman sadan vuoden takaa.

Samuli S.

Verkkopäiväkirjuri

Mainokset