doral-golf-resort-354608_640

Tehän tietty pelaatte golfia joka päivä! Ei se noin ole, käytännössä!

Kun kolmisen vuotta sitten teimme päätöksen, että lomamatkat saavat jäädä vähemmälle, jatkossa keskitymme asumaan lomakohteessa, minäkin luulin, että loppuelämä on yhtä golfia. Talvikotimme etelä-Floridassa on miinoitettu golfkentillä, viiden kilometrin säteellä on kymmenisen kenttää, kymmenen kilometrin säteellä viisikymmentä kenttää.

Arki osoitti pian, että lumilinnun elämä on muutakin kuin golfin pelaamista, golfista puhumista, golfkanavien katsomista. Tänä talvena, lokakuusta helmikuuhun, kierroksia on kertynyt reilut parikymmentä.

Jos Suomessa eläkeläisen elämä on kiireistä, täällä se on tosi kiireistä. Sosiaalinen elämä on antoisaa ja vilkasta.

image1
Hyvät golf-ystävät Britta Lindberg ja Sirkku Palamaa vierailulla. Kiitospäivaterialla  muistimme olla kiitollisia, kaikesta

Uusia ihmisiä, tapahtumia, vierailuja.
Se lienee suurin syy vähään pelaamiseeni.  Kentät ovat monentasoisia, ”mikkihiirikentille” en viitsi mennä, mutta  paremmat kunnalliset kentät ovat mukavia. Korkeuseroja täällä ei juuri ole, mutta vettä, hiekkaa, rajuja raffeja, iguaaneja, kilpikonnia,alligaattoreita, isoista kahlaajalinnuista puhumattakaan. Nähtävää ja haasteita kaikentasoisille pelaajille.

Kulunut talvi on koko Karibian alueella ollut säiden suhteen epävakainen, alle 20 asteen lämpötilat eivät houkuttele kentälle, jos sadekuuroja tai kovaa tuulta on luvassa, siirrän peliä huomiseen tai ensi viikkoon. Lisäksi golfautolla ajaessa kastuu pahasti. Täällä läheskään kaikilla kentillä ei saa pelata kävellen, auto kuuluu green feen hintaan.

Ehkä suurin syy vähäisiin kierroksiin on sittenkin ollut hinta. Pelikierroksen vielä loka-marraskuussa saa 20-30 dollarilla (= eurolla), mutta joulukuussa sesonki kiihtyy ja green fee -hinnat kohoavat. Korkeasesonki kestää maaliskuun loppuun, kierroksesta pitää maksaa 40-50 euroa keskitason kentilläkin. Pimeä tulee kuudelta, joten ruuhkavaran kanssa tiiata täytyy ennen yhtä.

Ymmärrettävästi kahden golfarieläkeläisen talous sallii näitä satasen pelikierroksia vain maltillisesti.

No, voitte ainakin harjoitella ympäri vuoden!

Joopa, treenaamista ei jarruta säät eikä hinta, vaan laiskuus. Sama laiskuus mikä Suomessakin. Lyön sitten kopallisen palloja Nevaksen rangella, kauden avauksen kunniaksi.

Ella Laurikkala

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vapaaehtoistyö on osa amerikkalaista elämänmenoamme. Tässä apuna vierailulle tullut tyttäreni Sini
Mainokset