8Nevas Golf toimi heinäkuun lopussa näyttämönä upealle ja perinteikkäälle golfkisalle, jossa on enemmän kyse ystävyydestä ja yhdessäolosta kuin golfista.

Maratongolfin nimeä kantava neljän ystäväpariskunnan pistebogey toi pelaajia Nevakseen Iisalmesta, Kuopiosta ja Hämeenlinnasta. Tämä kesä on jo 11. peräkkäinen vuosi, kun kokoonnumme kerran kesässä yhteen, pelaamme golfia ja nautimme toistemme seurasta. Nimensä mukaisesti tämä golfkisa sai alkunsa, kun porukan maratoninnostus alkoi hiipua ja vuosittaiselle maratonreissulle etsittiin korvaajaa.

Hannan blogiteksti

 

Maratongolfaajat valmiina lähtöön vuoden 2016 kisaan!

Osallistujat ovat läpikotaisin tuttuja toisilleen ja jokaisen pelitaidot, kilpailuvietit ja -hermot ovat tiedossa. Lempeää, ytimeen osuvaa leukailua on tarjolla aamusta iltaan. Kisan voittaminen on tietenkin sivuseikka, mutta on myönnettävä, että jokaisella on himpun parempi fiilis hyvän kierroksen jälkeen.  Kisan parhaalle on tarjolla kuohuvaa juomaa ja suuri palkintopöytä, mutta myös vastuuta. Voittajan tehtävänä on aina hoitaa seuraavan vuoden aikataulut ja järjestelyt. Tämä selkeä vastuu on varmasti vaikuttanut siihenkin, että yksitoista peräkkäistä vuotta on jo pelattu ja porukka saatu aina kasaan. Jokainen vuosi on muuten tallennettu yhteiseen päiväkirjaankin!

Pelikokemus ja tasoitukset ovat yhtä kirjavaa kuin porukkammekin, mutta vuodesta toiseen yhteiset päivämme ovat yhtä ihania ja odotettuja. Jokainen tulee omasta tilanteestaan, lomilta tai töistä, kiireisenä tai levollisena ja lähtee paremmalla mielellä, kiitollisena ystävistä. Ehkä pieni kipinä pelaamiseenkin on mukana. Talven aikana emme koko joukolla yleensä tapaa lainkaan, lähinnä lämpimiä ajatuksia lähettelemme toisillemme.  Seuraavana kesänä jatketaan siitä, mihin edellisenä jäätiin.

Tänä vuonna Sipoo näytti meille parhaat puolensa – auringon, saariston ja golfin. Nevas ensin härnäsi kisaajia, sillä harjoituskierroksemme osui juuri siihen keskiviikkoon, kun kenttä oli vaikeimmillaan. Oli siinä ihmettelemistä, kun on neljää kertaa putannut, eikä enää edes ole griinillä. Sadistiseksikin taidettiin touhua mainita. Seuraavan päivän kisakierros oli jo helpompaa, kun lipuille oli etsitty uusia paikkoja. Vieraistamme vain yksi oli aikaisemmin pelannut Nevaksessa, mutta moni kyllä jätti sille sydämensä. Vihreyttä, vaihtelevuutta, luonnonrauhaa ja sitä vaikeuttakin kiiteltiin.

Kisapäiviemme majoittuminen ja rentoutumisosiot vietettiin kauniissa Norrkullalandetissa. Merimatkat ja saaristoilma olivat piste iin päälle ja harvinainen kokemus monelle.

hannan blogiteksti 2

Näin tyylikkäästi lähestyttiin golfkenttää.

Kotimatkalle lähdettiin hymyssä suin ja aika väsyneinä.  Maratongolf 2016 –voittajaksi pelasi itsensä Eko 34 pisteellä ja ensi vuoden suunnitelmia voi vain arvailla tässä vaiheessa. Tuloksetkin kirjataan sinne yhteiseen päiväkirjaan jälkipolvien ihmeteltäväksi ♥

Sydämelliset kiitokset Nevas Golfin väelle hyvästä palvelusta ja pilkkeestä silmäkulmassa. Kiitos Takkulan Petrille venekyydeistä, Seasong Travelsille ihanasta majapaikasta ja Mariannelle lasten kanssa vietetystä ajasta.

Ensi kesänä jatketaan. Ja sitä ennen käyn Joonaksen treeneissä, että pärjään!

Hanna Iiskola-Kesonen

Maratongolf – voittaja vm. 2015

Hannan blogiteksti 3

Nevas Golfin toiminnanjohtaja Henri Nissinen kävi pitämässä pelaajille kunnon kisapuhuttelun.

 

Advertisement